Telefon
WhatsApp
Yaşayan Kültür Mirasına KOSGEB Desteği

Kültürel miras unsuru olarak icrası ustalık/zanaatkârlık becerisi gerektiren, özgün, icra edilen mesleğin değerlerini, felsefesini, inceliklerini gelecek kuşaklara aktarılmasını teminen usta-çırak ilişkisi çerçevesinde yürütülen; geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin güçlendirilerek hayatta kalmalarını ve bu birikimin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programıbaşlatıldı..

Destek programı kapsamında, KOSGEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü arasında iş birliğine gidildi.

BAŞVURU KRİTERLERİ

Destek programına, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. İşletme sahibinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen tanıtma kartına sahip olması veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’nde yer alması istenecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları Listesi’nde 31 farklı ham madde ile üretilen meslekler yer alıyor. Listedeki mesleklerden bazıları şöyle: Bakırcılık, kalaycılık, sedef kakmacılık, takunya yapımı, şimşir tarak yapımı, çeşm-i bülbül, debbağlık, kökboyacılığı, dantel örme, Şile bezi dokuma, çorap örücülüğü, bakırcılık, telkâri, Oltu, lüle, kehribar taş işlemeciliği, çinicilik, halk çalgıları yapımı, folklorik bebek yapıcılığı, gölge oyunu tiplemeleri yapımı, nakkaşlık.

BAŞVURU

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında söz konusu destek programı için ön başvurular 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Kesin başvurular, KOSGEB KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden alınarak değerlendirilecektir.

DESTEK KAPSAMI

Program kapsamında, işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel giderleri için İşletme ve Yetiştirme Desteği ile 150 bin TL, Makine ve Teçhizat Desteği ile 50 bin TL, Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi için 45 bin TL ye kadar destek verilecek..

BAŞVURU TARİHİ:

 

Ön başvurular 24.06.2022 / 22.07.2022 tarihleri arasında vatandas.ktb.gov.tr internet adresinden elektronik olarak yapılacaktır. Detaylı bilgi için KOSGEB Erzincan Müdürlüğü

Tel: 0312 595 25 24 www.kosgeb.gov.tr

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!