Telefon
WhatsApp
Uzmanından Uyarı! LGS'de Doğru Tercih Nasıl Yapılır

Psikolojik Danışman Fatma Danışman Korkmaz, 3-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek LGS tercihleri için hem öğrencilere hem de velilere tavsiyelerde bulundu. Korkmaz, her okulda tercih komisyonlarının kurulduğunu ve profesyonel destek almak sürecin sağlıklı yönetilmesinde size yardımcı olacağını belirterek şöyle devam etti:

VELİLER VE ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR

Korkmaz, LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih sürecinin başlamasıyla birlikte veliler ve öğrenciler için çok önemli bir süreç başlamıştır. Bu süreci doğru yönetebilmek için velilerin ve öğrencilerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Öncelikle tercih sürecinde merkeze öğrencinin yüzdelik diliminin alınması gerekmektedir. Yani 10 tercih hakkının ilk sıralarına kendi yüzdelik diliminden daha yüksek dilimde öğrenci alan liseleri, orta sıralara kendi yüzdelik diliminde öğrenci alan liseleri, son sıralara ise kendi yüzdelik diliminden daha düşük dilimle öğrenci alan liseleri yazması halinde öğrencinin boşta kalma ihtimali düşecektir.

KARİYER HEDEFLERİNİZE UYGUN EĞİTİM ALACAĞINIZ OKULU TERCİH EDİN

Psikolojik Danışman Korkmaz, İkinci olarak kariyer hedeflerinize uygun eğitim alacağınız okulu tercih edin. MEB Talim ve Terbiye Kurulunun sayfasından seçeceğiniz okul türünün 9.sınıftan 12.sınıfa kadar haftalık ders dağılım çizelgesini incelemeniz size bu konuda yardımcı olacaktır. Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra tercih edeceğiniz okulları gidip görmeniz, ulaşım olanaklarını değerlendirmeniz, pansiyon olup olmadığını kontrol etmeniz ve okul idaresi ile bizzat görüşmeniz faydanıza olacaktır.

Tercih robotunda bazı okulların karşısında yüzdelik dilim bilgisi yerine yıldız işareti görebilirsiniz. Bu okulların bazıları yeni açılan okullarken bazıları da yüzdelik dilimi oluşmayan ya da statü değiştiren okullardır. Bu okulları tercih edecekseniz bulunduğu yerdeki eşdeğer okullara bakarak tercih yapabilirsiniz.

BU SÜREÇTE PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLERİNİZDEN DESTEK ALIN

Bu süreçte okullarınızda görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerinizden tercih danışmanlığı noktasında profesyonel destek almak sürecin sağlıklı yönetilmesinde size yardımcı olacaktır.

Psikolojik Danışman Fatma Danışman Korkmaz,  Tercih sonuçlarının tüm öğrenci ve velilerimize mutluluklar getirmesini diliyorum… dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!