Telefon
WhatsApp
Tercan 2. Bal Festivali” Hazırlık Çalışmaları Başladı

Tercan Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca organize edilecek festival hazırlık toplantısı Belediye Başkanı Lokman Gültekin ve Kaymakam Musa Kazım Çelik başkanlığında toplandı. Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Tercan Bal Festivali kapsamında yapılacak olan etkinliklerin tertiplenmesi konusunda hazırlanacak programın ayrıntıları görüşülüp, fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda İlçe Belediye Başkanı Lokman Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Emre Çapan, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Aykırı ve ilgili kurum amirleri hazır bulundu.

ŞENLİK HAVASINDA GEÇMESİ BEKLENİYOR

Ağustos ve Eylül aylarında başlayan bal sezonu nedeniyle gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Tercan’a özgü bitkisel aromalı bal ürünleri üreticilerinin kuracakları tezgâhlarda sergilenerek tanıtımı yapılacak. Farklı etkinliklerinde düzenleneceği festivalin şenlik havasında geçmesi bekleniyor.

KAYNAĞI OLARAK BİLİNİYOR

Tercan balı zengin aromasıyla bölgede ve ülke genelinde dikkatleri üzerine toplayan bir gıda ürünü olarak biliniyor. Yayla çiçek balı, Sedir balı, Çam balı, Kekik balı, Karakovan balı ve birçok bal çeşidiyle 1700 metre rakımlı yükseklerle 2500’e yakın çiçekten toplanan bal özelliğiyle Erzincan Tercan balı olarak reyonlarda yerini alıyor. Buradaki arıların bir özelliği ise Kafkas arıları gibi hortumları uzun ve tüm çiçeklerdeki nektarları alabilen arılar olması. El değmeden hazırlanan arıların ürettikleri ballar ayrıca şifa kaynağı olarak biliniyor. Özellikle kalp hastalığına iyi gelen Tercan balının kan yapıcı özelliği ve aynı zamanda zayıflatma özelliği bulunuyor. Gözlerde görme gücünü arttırdığı gibi kolestrol düşürücü özelliğiyle de değerli bir şifa kaynağı.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!