TDV ’den Hediyem Kitap Olsun Kampanyasıyla 81 İlde 200 Kütüphaneye Destek
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Hediyem Kitap Olsun kampanyası kapsamında Erzincan ve 81 il genelinde gerçekleştirdiği Hayır Çarşısı’yla 200 kütüphaneye kitap desteği verecek.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, kitap alma imkânı olmayan kişileri güvenilir eserlerle buluşturmak için başlatılan ‘Hediyem Kitap Olsun’ kampanyasına destek olmak amacıyla Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Vakfın il ve ilçe şubelerindeki kadın ve gençlik kolları tarafından kent meydanlarında ‘Hayır Çarşısı’ kurulduğunu kaydetti.
Şu ana kadar 18 ilde 22 Hayır Çarşısı’nın kurulduğu bilgisini veren Turan, çarşıda satışı yapılan el emeği göz nuru ürünlerden 70 kütüphane destek verecek gelirin elde edildiğini kaydetti.
Vakfın görevli ve gönüllülerince 81 ilde gerçekleştirmeyi düşündükleri Hayır Çarşılarıyla 200 kütüphaneye destek vermeyi hedeflediklerini dile getiren Genel Müdür İzani Turan, “Hayır Çarşılarından elde edilen gelirle de ülkemizin çeşitli yerlerinde kütüphanelere destek vermeye başladık. Kampanyamız kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokul, ortaokul ve liselere, Kur’an kurslarına, cezaevlerine, çocuk evlerine, çocuk destek merkezlerine, hastanelere kütüphanelerimize kitap desteği; kitap alma imkanı olmayan kardeşlerimize seçkin eserler hediye edeceğiz” dedi.
Turan, kampanyaya ilişkin bilgi vererek, “Hediyem Kitap Olsun sloganıyla başlattığımız kampanyaya hayırseverlerimiz büyük ilgi gösteriyor. Şubelerimizin kadın ve gençlik kollarının görevli ve gönüllülerinin hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan Hayır Çarşılarından elde edilen gelirle kütüphaneler destek olmaya başladık” diye konuştu.
Hayırseverlerce bağışlanan sahih eserlerin, yurt içinde ve yurt dışında kitap satın alma imkanı olmayan kişilere, dezavantajlı gruplara, çeşitli kurum ve kuruluşlara ulaştırılacağını ifade eden Turan şunları söyledi: “Daha fazla insanı kitapla buluşturma gayesiyle hayata geçirdiğimiz ‘Hediyem Kitap Olsun Projesi’, 15 ana kategori ve 55 alt kategoride toplam 1682 kitaptan oluşmaktadır. Çocuk, gençlik ve aile kitaplığı, din eğitimi ve kültür kitaplığı, ilahiyat temel eserler, yabancı dilde yayınlar, irşat yayınları gibi ana kategorilerin her biri kapsamlı setler ihtiva etmektedir. İnanıyoruz ki doğru kaynaklardan elde edilen ve paylaşılarak çoğaltılan sahih bilgiler birçok alanda kardeşlerimize katkı sağlayacaktır. Bireysel ve sosyal hayatı tehdit eden pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasının zemini olacaktır.”
Yapılan açıklamada, Okuma sevgisini aşılamak için başlatılan kampanyaya “KİTAP” yazıp 5601’e SMS göndererek 25 lira destekte bulunabileceği gibi, ‘bagis.tdv.org’ web adresinden ya da TDV mobil bağış uygulamasından bağış yapılabiliyor” denildi.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?