Telefon
WhatsApp
Tandırlarda Ekmek Pişirme Geleneğini Sürdürmeye Çalışıyorlar

Son yıllarda evlerde yok olan ancak şehir genelinde sayıları artan, tandır fırınları vatandaşı tandır ekmeği üreten fırınlara yönlendirdi.

BÜYÜK RAĞBET GÖRÜYOR

Katkı maddesinin kullanılmaması ve lezzetiyle özellikle bölgede çokça tercih edilen tandır ekmeği, sadece kırsaldaki vatandaşlar tarafından değil il ve ilçe merkezlerinde de büyük rağbet görüyor. Farklı illerde ikamet eden Erzincanlıların yanı sıra yurt dışında yaşayanlarında de tercih ettiği tandır ekmeği, sipariş üzerine kolilere doldurulup gönderiliyor. Erzincan’a çeşitli sebeplerle gelen vatandaşlar da dönüşlerinde tandır ekmeği almayı unutmuyorlar.

TANDIRLARDA EKMEK PİŞİRME GELENEĞİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Tandırlarını yakamayan kadınlar, ekmek ihtiyaçlarını gidermek için fırınları kullanıyor. Yoğunluğun yaşandığı fırınlarda ekmek talebine yetiştirmeye çalışan esnaf ise bazen iki tandırı birden yakıp ekmek pişiriyor. Erzincanlı ev kadınları, asırlardır devam eden tandırlarda ekmek pişirme geleneğini sürdürmeye çalışıyorlar.

AİLE BÜTÇESİNE KATKIDA BULUNUYORUZ

Tandır Fırınında çalışan işçiler ‘’Biz burada tandır ekmeği yapıyoruz. Hem aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Hem de tandır ekmeği tükenmesin diye. Eskiden köylerde yaptıkları gibi devam etmesini düşünüyoruz. Eskiden köylerde yapıyorlardı. Şimdi köyler bıraktığı için burada merkezde yapıyoruz.

ESKİ İNSANLAR YAPARDI

Tandır ekmeğini yapmak çok güzel bir şey. İnsanlar işsiz güçsüz. Dayanışma içerisinde, birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Hem halka sunuyoruz. Hem de kendimiz severek yapıyoruz işimizi. Memnunuz sıkıntımız yok, sorunumuz yok. Tandır ekmeği daha önce köylerde yapılıyordu biliyorsunuz. Eski insanlar yapardı. Şimdi ise eskiler artık yapamıyor yaşlandığı için. Onlarda merkezi sistem olarak buralara taşıdılar.

YENİ GELECEK NESİLLERE VEKİLLİK YAPMAK İSTERİZ

Biz de yeni gelecek nesillere vekillik yapmak isteriz. Güzel bir şey tandır işini yapmak çok güzel bir şey. İşin zorluğu sadece sıcağın verdiği bir etkisi oluyor. Başka bir etkisi yok. Rahat bir iş, güzel bir iş gelecek nesillerde inşallah buna özenip de yapar” dediler.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!