Telefon
WhatsApp
Sarıgül, “Komisyon, Rapor Yazan Bir Komisyon Olarak Kalmamalıdır”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 13 Şubat tarihinde Erzincan’ın  İliç İlçesinde meydana gelen ve 9 işçinin toprak kayması sonucu toprak altında kalmasıyla neticelen maden kazası sonrası süreci, TBMM İliç maden faciasını araştırma komisyonunda değerlendirdi.

 

MECLİSİN DENETİM YETKİSİNİ KULLANMASI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEMELİDİR

Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Komisyonumuz 18 Nisan’da çalışmalara başladı. Madenle ilgili üç bakanlığı AFAD ve DSİ yetkililerini dinledik. Erzincan ve İliç’te iki günlük çalışma yaptık. Valilikte brifing aldık. Toprağın kaydığı bölgede ve maden ocağında yetkilileri dinledik. Madencilerimiz ve ailelerini ziyaret ettik.

Bugün 6. toplantımızı yapacağız. İTÜ’den hocalarımızı dinleyeceğiz. Benim şu ana kadar aldığım izlenim 3 bakanlığın yaptığı denetimlerin koordinasyonunda bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bunu Sayın Enerji Bakanı da bakanlık yetkilileri de söylediler. Madeni işleten şirketin üst yönetiminde bir sorun olduğu da anlaşılıyor. Çalışmalar devam ettikçe daha kapsamlı bir değerlendirme yapma imkânı doğacak. Meclisimiz denetim yetkisini kullanmak suretiyle bu meseleye sahip çıkmıştır. Meclisin denetim yetkisini kullanması kimseyi rahatsız etmemelidir.

KOMİSYONUMUZ TOPLANTILAR YAPAN, RAPOR YAZAN BİR KOMİSYON OLARAK KALMAMALIDIR

Büyük bir hassasiyetle, özenle ve şeffaf bir biçimde çalışarak kamuoyu vicdanını rahatlatacak ve sonuca gidecek bir rapor hazırlamamız lazım.  En büyük arzum ve çabam, komisyonumuzun sadece toplantılar yapan, rapor yazan bir komisyon olarak kalmamasıdır. Bulduğumuz sonuçların hayata geçmesi için, yasalaşması için çalışmamız lazım. Ben milletvekili olarak, ihmali, kusuru, sorumluluğu olanların adalet önünde hesap vermesini takip edeceğim.” Açıklamasında bulundu.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!