Sarıgül, Belediye Şirket İşçilerinin Kadroya Alınması Lazım
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım diyerek bütün belediyelere çağrıda bulundu.
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Sarıgül toplantıda Belediye çalışanlarının kadro meselesi ve ekonomik milliyetçilik meselelerine değindi.
Milletvekili Mustafa Sarıgül basın toplantısında şu ifadelere değindi;
BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNİN KADROYA ALINMASI LAZIM
“Belediyelerin verdiği kamu hizmetlerinin %92'sini belediye şirket işçileri üretiyor. Buna rağmen belediye şirket işçilerinin kadrosu yoktur. İş güvencesi yoktur. Her seçim sonrasında işten çıkarmalar oluyor. İşten çıkarılma korkusuyla çalışıyorlar. Benzer işi yapanlardan daha az maaş alıyorlar. Bunlar haksızlık ve eşitsizliktir ve iş barışını bozar. Belediye başkanlığı yapmış bir siyasi olarak belediyelerde çalışan şirket işçilerimizin durumunu iyi biliyorum ve takip ediyorum. 600 binden fazla belediye şirket işçisi kadro bekliyor. Kadrolu çalışmak için mücadele veriyorlar.
Bugünkü iktidar her seçim öncesi kadro sözü veriyor. Seçimden sonra unutuyorlar. Artık bu soruna noktayı koymak lazım. Belediye şirketlerinde çalışan belediye işçilerinin kadroya alınması lazım. Bu haksızlık ve adaletsizliğin giderilmesi lazım.
TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK
İşsizlikle, geçim sıkıntısıyla, yoksullukla ve enflasyonla mücadele etmemiz lazım. Üretime dayalı bir ekonomi modeline geçmemiz lazım. Türkiye zamlardan faturalardan başka bir şey konuşamıyor. Ekonomik milliyetçilik yapmamız lazım. Ekonomik milliyetçilik, kısaca ve basitçe, “Yerli malı yurdun malı, her Türk onu kullanmalı ve korumalı” demektir. Ekonomik milliyetçilik, ihracatımızı artırmak, ithalatımızı azaltmaktır. Ekonomik milliyetçilik, tarıma önem vermek demektir.
ABD, Rusya, Kanada çiftçisini değil Türk çiftçisini ihya etmektir. Çayımıza, fındığımıza, pamuğumuza, zeytinimize, üzümümüze sahip çıkmaktır. Yabancı şirketlerin ne ekip biçeceğimize karışmasına izin vermemektir. Devlet üretme çiftlikleri, tarım işletmeleri açmaktır. Ekonomik milliyetçilik Türk markalarını değerli kılmaktır. Markalaşmaktır. Ekonomik milliyetçilik, ihracatı artırmak ithalatı azaltmaya çalışmaktır. Ekonomik milliyetçilik, enerji dahil, tüm ihtiyaçlarımızı kendi kaynaklarımızdan karşılamaktır.
Türkiye'mizin, ekonomide Kuvayı Milliye ruhuna ihtiyacı var. Uluslararası şirketler ve onların yerli işbirlikçileri yüzünden tarımı, üretimi bıraktık. Sosyal devleti unuttuk. İş, aş bulmayı ,barınmayı piyasaların kaderine bıraktık.
“ŞİMDİ DOYMUYOR, GEÇİNEMİYOR, İŞ BULAMIYOR, BARINAMIYORUZ”
Şartlara ve ihtiyaçlara göre, özel sektör ile kamunun bir arada olduğu ekonomik milliyetçilik modeline ihtiyacımız var. Ekonomik milliyetçilik, gelirin kadar, harcamak demektir. Ekonomik milliyetçilik ülkemizde üretilen mal ve hizmetler için döviz harcamamak, ihtiyaçlarımızı ülke içinde karşılamaktır. Ekonomik milliyetçilik, Türk parasının değerini, malımızı, mülkümüzü, ürünümüzü ve en önemlisi onurumuzu korumak demektir.” Açıklamasında bulundu.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?