Sarıgül, Anneler Gününde “Anneler İçin Affet Türkiye!”
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, anneler günü nedeniyle yaptığı açıklamada toplumsal barış için af çağrısında bulundu. Anneler gününde “Anneler İçin Affet Türkiye!” dedi
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, anneler günü nedeniyle yaptığı açıklaması yaptı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
ANNELER İÇİN AFFET TÜRKİYE!
“Başta, şehit ve gazi anneleri ve evlatları toprak altında kalan, İliç’teki anneler olmak üzere bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Annelerimiz huzurluysa, toplum huzurludur. Annelerimiz mutluysa, toplum mutludur.
Anne olmak zordur, ama evladı cezaevinde olan, bir anne olmak daha da zordur. Anne olmak zordur ama evladını demir parmaklıklar arkasında görmek daha da zordur. Analar, görüşe gider, evlatlarını görür gelirler, ama akılları hep oradadır, gözleri hep arkada kalır. 25 aydır, toplumsal barış için af çağrısı yapıyorum. Bana bu çağrıyı yaptıran mahkûm analarıdır. Bu annelerden birisi de oğlu, Eskişehir cezaevinde yatan Ümmü Gülsüm anneydi. Evladına kavuşamadan hayata gözlerini yumdu. Ümmü Gülsüm anne ve tüm anneler için bir kez daha “Affet Türkiye!” diyorum.
Siyasi partileri, TBMM’de görüşülecek olan 9. yargı paketinde af konusuna yer vermeye çağırıyorum. Gelin hep beraber analarımızın, yüzünü güldürelim.
“Atatürk’ümüzün annesi, Zübeyde Hanım’ı, canım anam Hacı Ayşe’yi ve ahirete intikal eden annelerimizi saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum.” Dedi.
Benzer Haberler
TYB Erzincan'da D. Mehmet Doğan'a Vefa Gecesi
300 Metrekarelik Alanda 70 Çeşit Üzüm Yetiştiriyor
Erzincan’ın Yeni Gözdesi: Çekirdeklik Ayçiçeği
Erzincan’da Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Erzincan’da Jeotermal Yatırım Hız Kesmeden Devam Ediyor
SRC Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler?
Genel Müdür Güldal Erzincan’da İncelemelerde Bulundu
İdea Jeneratör: Kalite ve Güvenin Adresi