Rafet Kavukçu Anma Haftası
Erzincan’ın kanaat önderlerinden Rafet Kavukçu’nun vefatının yıldönümü anısına bir dizi anma etkinliği düzenlenecek.
Haber: Birol ERGİN
1929'da Erzincan'da dünyaya gelen ve geçtiğimiz yıl 27 Ocak 2022 günü vefat eden hattat ve ressam, tevafuku Kur'an'ın hattatı ve Nur Risalelerinin kapak kompozisyonunun ressamı. Pek çok tablo ve posteri bulunan Erzincan’ın kanaat önderlerinden Rafet Kavukçu’nun vefatının yıldönümü anısına bir dizi anma etkinliği düzenlenecek
Hatat, ressam, mütefekkir, Erzincan’ın kanaat önderlerinden olan, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin son ziyaretçilerinden Rafet Kavukçu’nun vefatının senei devriyesi münasebetiyle Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı tarafından bir dizi anma etkinliği düzenlenecek.
26 Ocak Çarşamba günü Camii Kebir’de okutulacak Mevlid-i Şerif ile başlayacak olan anma programları 21 Mart 2023 tarihine kadar devam edecek.
Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı başkanı Hacı İsmet Yıldırım, etkinlik çerçevesinde her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri saat 13.00 – 16.00 saatleri arasında Atatürk Mahallesi’nde bulunan Bediüzzaman Kültür – Sanat evinde Rafet Kavukçu’nun eserlerinin ziyaret edilebileceğini, müze ziyaretlerinin yapılabileceğini söyledi. Rafet Kavukçu’nun vefatından evvel hazırladığı eserlerin sergilenmesiyle anma programı sona ereceğini kaydeden Hacı İsmet Yıldırım, yaklaşık 1 ay sürecek etkinliklere tüm Erzincanlıları davet etti.
Benzer Haberler
AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı; Anadolu’nun Kapıları Türk Milletine Açıldı
AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman; Türk Milletinin Anadolu’daki Kutlu Yürüyüşü
Vali Aydoğdu, Bitlis Ahlat’ta gerçekleştirilecek Malazgirt Zaferi Kutlamalarına Katılacak 510 Öğrenciyi Ahlat’a Uğurladı
Erzincan’da Kuru Fasulyede Harman Zamanı
Erzincan’da Su Ürünleri Sektöründe 15 Milyonluk Yatırım
Erzincan Sebzecilikte Emin Adımlarla İlerliyor
Girlevik Şelalesi'nde Değişim Başlıyor
Erzincan’a İlk Kez Sağım Robotu Geldi