Öğrencilere “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” Anlatıldı
Erzincan’da öğrencilere, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitimi verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gida güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda, Erzincan Tarım ve Orman Gıda ve Yem Şubesi tarafından; İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu öğrencilerine, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitim verildi.
İl Müdürü Murat Şahin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup Aytaç ve teknik personellerin katıldığı eğitimde; "Gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdaları saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.”
Öğrencilere "Gıdanı Koru" kampanyası maskotu Cano tanıtıldı ve animasyon gösterisi izletildi. Ayrıca buğdayın yolculuğu konulu çizgi film izletildi. Sunum sonunda öğrencilerin sorularına cevap verildi. Eğitimlere yıl içinde farklı okullarda devam edileceği duyuruldu.
Benzer Haberler
Tarım Vatandaş Ve Çözüm Odaklı Çalışmaya Devam Edecek
TYB Erzincan'da D. Mehmet Doğan'a Vefa Gecesi
300 Metrekarelik Alanda 70 Çeşit Üzüm Yetiştiriyor
Erzincan’ın Yeni Gözdesi: Çekirdeklik Ayçiçeği
Erzincan’da Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Erzincan’da Jeotermal Yatırım Hız Kesmeden Devam Ediyor
SRC Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler?
Genel Müdür Güldal Erzincan’da İncelemelerde Bulundu