Öğrencilere “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” Anlatıldı
Erzincan’da öğrencilere, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitimi verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planında yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gida güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek" hedefi doğrultusunda, Erzincan Tarım ve Orman Gıda ve Yem Şubesi tarafından; İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu öğrencilerine, "Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı" konularında eğitim verildi.
İl Müdürü Murat Şahin, Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup Aytaç ve teknik personellerin katıldığı eğitimde; "Gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdaları saklama koşulları, doğru ve dengeli beslenme, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.”
Öğrencilere "Gıdanı Koru" kampanyası maskotu Cano tanıtıldı ve animasyon gösterisi izletildi. Ayrıca buğdayın yolculuğu konulu çizgi film izletildi. Sunum sonunda öğrencilerin sorularına cevap verildi. Eğitimlere yıl içinde farklı okullarda devam edileceği duyuruldu.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?