Telefon
WhatsApp
KYK’larda “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye” Tatbikatı Yapıldı

KYK yurtlarında gerçekleştirilen tatbikatta öğrenciler sirenin çalmasıyla birlikte bulundukları alanda ’Çök-Kapan-Tutun’ hareketi yaparak tehlikenin geçmesini beklediler. Daha sonra belirlenen güvenli alana tahliye edilen öğrenciler tatbikatı sorunsuz bir şekilde tamamladılar.

Öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür edilerek, “2022 yılı afet tatbikat yılı olarak ilan edildi bu vesileyle bugün Erzincan’daki bütün KYK ’lar da aynı zamanda eş zamanlı olarak Türkiye’deki yurtlarda deprem anı, çök-kapan-tutun ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde tatbikatımız sonuçlandı.” ifadelerine yer verildi.

 

Öte yandan AFAD Başkanlığı koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye'de yaşanabilecek her türlü ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya  getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme  kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı mücadele etme becerilerini test etme   ve kabiliyet geliştirmek, ayrıca ilimizin deprem kuşağında yer alması sebebi ile olası bir afette can ve mal kaybını en aza indirmek, doğal afetler konusunda toplumda farkındalık oluşturmak  gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenlenecektir.

Bu münasebetle Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve İçişleri Bakanlığımızın 2022/3 Genelgesi kapsamında,12 Kasım 2022 Cumartesi Günü saat 18:57'de Türkiye genelinde eş zamanlı Deprem anı, ÇÖK-KAPAN-TUTUN tatbikatı yapılacaktır. Denildi.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!