Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklar ziyaretçilerle doldu
Erzincan’da Kurban Bayramı’nın arefesinde yüzlerce vatandaş, yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti.
Erzincan'da Kurban Bayramı'nın arefesinde yüzlerce vatandaş, yakınlarının kabirlerini ziyaret ederek dua etti.
Erzincanlı vatandaşlar her yıl olduğu gibi bu yılda arefe günü mezarlık ziyaretlerine gitti. Kabir ziyaretleri yapan vatandaşlar, hayatını kaybeden yakınları için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Terzibaba Türbesi ve mezarlığında başlayan yoğunluk, her yıl bayramın birinci gününe kadar devam ediyor. Vefat eden yakınlarının başında dua eden vatandaşlardan bazıları mezarları temizlerken, bazıları da kabirlere ekilen çiçekleri suladı.
Öte yandan, yapılan ziyaretler çerçevesinde şehit kabirleri de boş kalmadı. Bayramları hüzün içinde geçirdiklerini ifade eden şehit yakınları bayram sabahı namazdan sonra da yine şehit verdikleri yakınlarının kabirleri başlarında dua etmeye geliyor.
Mezarlık ziyareti yapan vatandaşlardan Muhammed Aydın, “Her bayram öncesinde hayatını kaybeden yakınlarımızı ziyarete geliyoruz. Özellikle arefe günü ve bayramın birinci günü mezarlıklarda yoğunluk oluyor. Güzel bir gelenek bizim için. Buraya geliyoruz dua ediyoruz, Kur'an okuyoruz. Allah bütün geçmişlerimize rahmetiyle muamele etsin inşallah. Tüm İslam aleminin de bayramını şimdiden tebrik ediyorum” dedi. İHA
Benzer Haberler
Girlevik Şelalesi'nde Değişim Başlıyor
Erzincan’a İlk Kez Sağım Robotu Geldi
Tarım Vatandaş Ve Çözüm Odaklı Çalışmaya Devam Edecek
TYB Erzincan'da D. Mehmet Doğan'a Vefa Gecesi
300 Metrekarelik Alanda 70 Çeşit Üzüm Yetiştiriyor
Erzincan’ın Yeni Gözdesi: Çekirdeklik Ayçiçeği
Erzincan’da Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Erzincan’da Jeotermal Yatırım Hız Kesmeden Devam Ediyor