Telefon
WhatsApp
KUDAKA’dan  Jeotermal Seracılığa 750 Bin TL Destek

2024 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında 30 Nisan 2024 tarihine kadar sunulan projelerin değerlendirme süreci Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği hükümleri uyarınca tamamlanarak fizibilite desteği almaya hak kazanan projeler belirlendi.

Değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön inceleme sürecinde, projelerin idari kontrol ve uygunluk kontrolleri yapıldı. Erzincan Belediyesi tarafından yapılan başvurunun ön incelemede uygun bulunarak, teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçti. Erzincan Belediyesine ait “Jeotermal Kaynak Arama Amaçlı Jeolojik-Jeofizik Etüt ve Fizibilite Raporu Hazırlanması Projesi” Değerlendirme sonuçlarına göre başarılı proje listesinde yer aldı.

Erzincan tarımında önemli yer tutan seracılık faaliyetlerinin jeotermal kaynak suları vasıtasıyla daha ileri noktaya getirilebilmesi için Erzincan Belediyesine tahsisli ruhsat sahası içerisinde yer alan Akyazı-Aktoprak mevkiinde bulunan bin dönümlük arazide Erzincan Belediyesi ve İl Özel İdaresi öncülüğünde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi için gerekli olan jeotermal kaynağın bulunmasına yönelik Jeofizik Etüt ve fizibilite çalışmaları için Belediye Etüt Proje Müdürlüğü tarafından 2024 yılı Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Fizibilite Desteği Programına toplam bütçesi 1 milyon 750 bin TL olan bir hibe projesi başarılı bulunarak 750 bin TL yüzde 42 civarında destek almaya hak kazandı.

 

Sözleşme Belediye Encümen Üyeleri ve ilgili birim Müdürlerinin katılımları ile Belediye Başkanı Bekir Aksun ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imzalandı.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!