Telefon
WhatsApp
Kışın Vazgeçilmezi Sarımsak Pazarda İlgi Görüyor

Sarımsağın faydaları sayılmakla bitmiyor. Özellikle salgın hastalıklarda (grip vb gibi) kış ayların da sarımsağın tüketilmesi halinde hastalıklardan koruduğu biliniyor. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun bağışık sisteminin sürekli güçlü tutarak vücudumuzu hastalıklara karşı güçlü tutuyor.

Havaların soğuması kış aylarının yüzünü göstermesi ile birlikte pazarlar da özellikle kış sebzeleri talep görüyor. Pazar Esnafı Yakup Toprakoğlu Sarımsağı ile ünlü Kastamonu Taşköprü sarımsağını getirterek pazarda Erzincanlı hemşerilerine sattığını belirtti.

Sadece kışın değil 12 ay sarımsak tüketiminin faydalı olduğunu belirten Pazar esnası Toğrakoğlu satış esnasın da sarımsağın faydalarını soranlara cevap verebildiğini belirterek,” bizim mesleğimiz sattığımız ürünün ne işe yaradığını bilmemiz gerekiyor dolayısıyla araştırdım çok sık olmasa da soran müşterilerimize rahatlıkla faydalarını anlatıyorum dedi.

Toprakoğlu havaların soğuması ile birlikte sarımsak satışların da arış olduğunu da belirterek şu an kilosunu 80 ile 100 TL arasında sattıklarını ifade etti.

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ SARIMSAK

Sarımsak, Özellikle üst solunum yolları ve gripte sarımsak tam bir hastalık savar görevi yapıyor. Anti septik yapısı nedeniyle üst solunum ve boğaz ağrısı başlangıcında sarımsak çiğ olarak tüketilirse içindeki anti septik özelliği sayesinde boğazdaki mikropları temizliyor. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun bağışık sisteminin sürekli güçlü tutarak vücudumuzu hastalıklara karşı güçlü tutuyor. 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!