Kanadı Noktalı Sirke Sineği İle Mücadele
Erzincan’da başta elma, armut, erik, çilek kayısı, kiraz, şeftali, vişne olmak üzere birçok ürüne yumurtalarını bırakarak çürümesine neden olan Kanadı Noktalı Sirke Sineği'ne (Drosophila Suzukii) karşı sirkeli mücadele başlatıldı.
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kanadı Noktalı Sirke Sineği ile mücadele zamanı olduğu belirtilerek yapılması gerekenler hususunda bilgilendirme yapıldı.
Armut, elma, erik, çilek kayısı, kiraz, şeftali, vişne bahçelerinde, üzüm bağında zarar yapan Kanadı Noktalı sirke sineği (Drosophila Suzukii) mücadelesi yapılması gerekmektedir mücadele için ELMA SİRKELİ TUZAKLAR asılarak yapılacaktır. Tuzak olarak 0,5 lt lik şeffaf plastik kaplar kullanılır. İçerisine elma sirkesi konan ve üzerinde 3 mm'den büyük olmayan 8-10 adet delik açılarak ağaçların gölge bir yerine asılır. Asılan sirkeli kaplar üreticiler tarafından haftalık kontrol edilerek eksilen sirkelerin tamamlanması sağlanır. Bu sirke kontrollerine yıl boyu devam edilecektir.
Bahçenin kenarları boyunca, 1 sıra ve en fazla 5 metre aralıkla elma sirkeli tuzaklar asılmalıdır. Aynı bahçe içindeki diğer ağaçlara ise, ağaç başına 4-5 adet sirkeli tuzak asılarak zararlının mücadelesinde kitle halinde tuzakla yakalama yöntemi uygulanır. denildi
Benzer Haberler
Erzincan SGK İl Müdürü Burcu Tatoğlu, “Kayıt dışı istihdam sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor”
Vali Hamza Aydoğdu’dan Ahilik Haftası Mesajı
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun Erzincan Motosiklet Kulübü'nün Programına Katıldı
AK Parti Erzincan İl Başkanı Alpay Kabadayı; Gazilerimiz Şeref ve Onur Kaynağımızdır
Erzincan’da Talepte Bulunanlar Kontrol Ediliyor
Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedir Limon 38. Ahilik Kültürü Haftası Münasebetiyle Kutlama Mesajı Yayımladı
Belediye Başkanı Aksun’un 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
Nermi Tombul Caddesinde Kaldırım Yapım Çalışmaları Aralıksız Sürüyor