Telefon
WhatsApp
Kahvaltıların Vaz geçilmezi Lavaş Sofralar da

Erzincan’da yıllardır damakların vazgeçilme tadı olan Lavaş, kendine has kokusu ve tadıyla hem Erzincanlıların hem de yerli yabancı turistlerin büyük beğenisini topluyor. İlk olarak 1920’li yıllarda Erzincan’da üretildiği tahmin edilen Erzincan Lavaşı, yıllara meydan okuyarak günümüzde hala sofralarda ve lokantalarda tüketilmeye devam ediyor.

HEM DOĞAL, HEM LEZZETLİ

Erzincan lavaşı kendine has tadı ve kokusuyla tamamen el emeği hazırlanarak odun ateşinde ve tandırda pişiriliyor. Un, tuz, su ile yoğrulan hamur merdane ile elle açılıyor, rapata adı verilen pişirme aletiyle tandıra yapıştırılıyor. Yüksek ateşte 5-10 saniye içinde lavaş pişiyor. İnce olduğu için çabuk kuruyan lavaş, biraz soğuduktan sonra mutlaka paketleniyor.

Erzincan lavaşı özellikle Erzincan’daki lokantaların vazgeçilmezi konumunda..  Ayrıca Erzincan tulum peyniri ile dürüm yapıldığında tadına doyum olmuyor. Bunun yanı sıra Erzincan lavaşını bu kadar özel yapan şey meşhur Erzincan yaprak döneri ile birlikte mükemmel bir uyum sağlaması. Yani lavaşsız döner, dönersiz lavaş olmuyor.

Erzincan’da 30 yıldır lavaş üretimi yapan lavaş ustası; “Küçüklüğümden beri bu işi yapıyorum. Lokantalar için bu ekmek adeta olmazsa olmaz. Ayrıca kahvaltıların da vaz geçilmezi. Tulum peyniri ve Erzincan üzümü ile tüketildiğinde büyük beğeni topluyor. Dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!