Hayalle Yola Çıktı 6 Bin 500 Öğrenciye Destek Oldu
Türkiye'nin 'Eşekli Dostoyevski'si olarak bilinen Ersin Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için, eşek veya katır sırtında köyleri dolaşarak, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıyor. Bilge Erzincan Altınbaşak’ta öğrenciler ile bir araya geldi.
Almanya'da yaşayan Ersin Bilge (59), çocukluk hayalini gerçekleştirmek için eşek veya katır sırtında köy köy dolaşarak, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtıyor. 2019 yılında doğup büyüdüğü Erzincan’ın Çayeli kazasında başlayan projesi, Ardahan, Kars, Burdur, Niğde, Aksaray, Konya, Trabzon, Artvin ve son olarak Tunceli Pülümür ve Erzincan Altınbaşak köylerini gezerek öğrencilerle buluşuyor. Her gittiği köyde ilk olarak eşek bulan Bilge, eşeğin sırtında bulunan sepete kitap ve kırtasiye malzemeleri koyarak öğrencilere dağıtıyor.
Erzincan Cayırlı ilçesi Yukarı Kartallı köyünde beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak doğan Ersin Bilge İlkokulu köyü Yukarı kartallı, ortaokulu Mercan ve Liseyi Çayırlı lisesinde tamamladı. Anadolu Üniversitesinde işletme okuyan Bilge, özel sektörde çeşitli görevlerde bulundu. Bir dönem Maliye de görev yaptıktan sonra istifa ederek Almanya’ya yerleşti. Almanya’da farklı fabrikalarda çalışan Bilge evli ve 2 erkek çocuk babası.
İlkokulda kitap ve defterinin eksikliği yüzünden öğretmeninin “seni eşek sudan gelene kadar döverim” sözünün üzerine çocukluk hayalini gerçekleştirmek için heybesi kitap dolu bir eşeğin sırtında doğduğu topraklara geri döndü. Birçok belde gezerek köy çocuklarını hayalleri ile buluşturdu. Bu düşünceyle çıktığı yolculuğunda karşılaştığı tarifsiz güzellikleri, yaşanmışlıkları “Eşekle Gelen Dostoyeveski adıyla öykü tadında 4. Baskısı çıkan kitabını okurlarıyla paylaşıyor.
Küçükken birilerinin eşekle kitap kalem dağıtması hayalini kurduğunu söyleyen Bilge, eşekle kitap dağıtma fikrini ve yapmış olduğu projeyi anlattı. "Belki son dokunduğum çocuk dünyanın kaderini değiştirecek" diyen Bilge “Doğup büyüdüğüm köyde araç gereç olmadığı için o gün ki toplumun hayvanların iş gücünden yararlanırlardı. Bende köy çocuğu olarak bir hayal kurarak birisi eşeklerle, kalem kitap dağıtsa diye hayal kurardım. Kimse benim hayalime dokunmadı bende bu hayalimi gerçekleştirmek istedim eşeğin çıkış noktası burası" dedi.
Bu ülkenin çocukları çok şey hak ediyor diyerek konuşmasını sürdüren Bilge, “2019 yılında doğup büyümüş olduğu Erzincan’ın Çayeli kazasının 13 köyünde bu projeye başladım. Daha sonra Ardahan, Kars, Burdur, Niğde, Aksaray, Trabzon, Artvin ve bugünde Tunceli Pülümür ve Erzincan Altınbaşak köylerinde olmak üzere genelde 6 bin 500 adet köy çocuğuna dünya klasikleri ve Türk klasikleriyle birlikte defter, silgi, kalem gibi kırtasiye malzemelerini çocuklarla buluşturduk. Bu ülkeden ayrılmış biri olarak özlemi, hasreti, yaşayan biri olarak dokunmuş olduğumuz çocuklarımızın şayet biri birlim adamı, filozof, çok iyi hukukçu çıkarsa mutlu olurum. Bunun için bu ülkenin çocukları çok şey hak ediyor. Devletin sorumluluğu olduğu kadar, bizlerin de sorumluğu var. Belki son dokunacağım çocuk dünyanın kaderini değiştirecek. Bu nedenle hayalimin peşinden koşmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?