Telefon
WhatsApp
'Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi' Projesi Kapsamında “Tunceli Çalıştayı” Yapılacak

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü, "Kent Vizyon Panelleri - Erzincan" adlı etkinliği 17-18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Erzincan'da gerçekleştirdi. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi" projesinin ikinci etabı, 31 Mayıs-1-2 Haziran tarihlerinde Munzur Üniversitesi işbirliğiyle "Tunceli Kent Diplomasisi Çalıştayı" olarak düzenlenecek. Bu çalıştay, gençlerin yaşadıkları şehirlerde kent diplomasisi stratejilerinin belirlenmesinde aktif bir rol oynamaları için bir platform sağlayacak.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan  İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya; “Erzincan İletişim Bölge Müdürlüğümüzün Erasmus+  Programı kapsamında yürüttüğü Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi Projesinin Erzincan Çalıştayı etabını 17-18-19 Mayıs tarihlerinde "Gençlik Haftası" içerisinde tamamladık. Çalıştayıyla, Paneliyle,  Kültürel Gezisiyle dolu dolu 3 gün geçirdik. Erzincan için Kent Diplomasisi strateji önerilerini hem “gençlerin gözünden” hem de akademisyenlerimizden dinledik. Erzincan’ın manevi değerlerini, doğal ve kültürel güzelliklerini gördük.  Çalıştayımıza katılan Erzincan’da yaşayan 20 Üniversite öğrencimize, Panelimize katılan hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. 31 Mayıs-1-2 Haziran tarihlerinde de aynı çalıştayımızı Tunceli için Tunceli’de Munzur Üniversitesi’nin işbirliği ile yapacağız. Tunceli Çalıştayına yalnızca Tunceli’de yaşayan gençlerimiz başvurabilir.” dedi

Projenin amaçlarından bahseden Bölge Müdürü Akkaya, ‘’Projemizin temel amacı, gençlerin kent diplomasisi kavramını anlamalarını ve bu alanda aktif bir rol almalarını teşvik etmektir. Gençlerimizin, şehirlerimizdeki uluslararası platformlarda tanınırlılığı ve iyi bilinirliliği arttırılmasında ve şehirlerarası işbirliğinin kurulmasında önemli birer aktör olmalarını sağlamak için çaba harcadıklarını, bu etkinlikler aracılığıyla gençlerin kent diplomasisi konusunda eğitilmesi ve karar alma süreçlerinde daha aktif ve bilinçli bir rol almalarının sağlanmasını amaçladıklarını.’’ belirtti.

 

31 Mayıs-1-2 Haziran 2024 Tunceli Kent Diplomasisi Çalıştayı,

19-20-21 Temmuz 2024 Gümüşhane-Bayburt Kent Diplomasisi Çalıştayı,

6-7-8 Eylül 2024 Ankara Bölge Zirvesi,

Erzincan Ulusal Zirve ise 11-12-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için: http://diplocity.org adresinden ulaşabilirsiniz.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!