Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının 3. Bölge Finali Gerçekleştirildi
Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının 3. Bölge finali gerçekleştirildi.
Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması, 3.Bölge Erzincan’ın ev sahipliğinde, Demirkent Terzibaba İmam Hatip Ortaokulu ve Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğünde Erzincan Valisi Doç .Dr. Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, İl Müftüsü Muharrem Gül, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Yarışmalar Doğu Anadolu Koordinatörü Kani Ayvaz, il Milli Egitim Müdür Yardımcıları ,Din öğretiminden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Ayaz, STK başkanları, ildeki diğer Kurum Müdürleri, ve çevre bölge illerinden gelen Okul Yöneticileri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.
Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasına Erzincan, Ağrı, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Ardahan, Erzurum Iğdır, Muş, Bingöl olmak üzere 11 farklı ilden 19 yarışmacı katıldı.
Günün anlamı ile ilgili konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, "İmam hatip ortaokul ve liselerimiz arasında 10 ilin katılımıyla bu gün kaybedeni olmayan hafızlık yarışması gerçekleştirilecek. On ilin yarışmacı hafızlarını, onları yetiştiren öğretmen ve idarecilerini ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ben bu güzel programın icrasını ilimizde gerçekleştiren Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze, hafızlarımızın anne ve babaları ile onları yetiştirenler ve bununla birlikte bu organizasyonda gecesini gündüzüne katan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının Bölge Finalinde
Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdurrahman BATTAL 1.
Rize/ Çayeli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdulhamit KUTLU 2.
Erzincan 15 Temmuz Şehitleri And.İHL öğrencisi Muharrem AKDAĞ 3.oldu.
İmam Hatip Ortaokullar Arası Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışmasının Bölge Finalinde
Erzurum Sıddık Tivnikli Hafız İmam Hatip OO öğrencisi Mustafa Efe ULUŞ 1.
Erzincan Demirkent Terzibaba İmam Hatip OO öğrencisi Ahmet Ali COŞĞUN 2.
Rize/Çayeli Şht. Muhammed Ambar İmam Hatip OO öğrencisi İbrahim AMBAR 3. Oldu.
Yarışmada dereceye giren öğrenciler ile katılım gösteren bütün öğrencilere, okul müdürlerine, öğrencilerin danışman öğretmenlerine düzenlenen törenle Vali Hamza Aydoğdu tarafından belge ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Ödül töreninin sonunda Din Öğretimi Şube Müdürü Fikret Ayaz tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Yarışmalar Doğu Anadolu Koordinatörü Kani Ayvaz'a plaket takdiminden sonra program son buldu.
Benzer Haberler
TANOĞLU: “ESNAFIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN”
Erzincan’da bayram yeşillikleri Okuldaki Çiftlik’ten
Kırmızı-Siyahlılar 3-3 ile Gücünü Gösterdi!
KABADAYI; KADİR GECESİ, BİRLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİREN MUKADDES BİR ZAMANDIR
AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Lokman Okumuş’tan Kadir Gecesi Mesajı
24Erzincanspor Tur Biletini 3 Golle Aldı