Fırın Hijyen Eğitimi Düzenlendi
Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereğince Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin, fırın hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun temsilcilerinin de katılımıyla "Fırın Hijyen Eğitimi" düzenlendi.
Esnaf ve Sanatkarlar Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir LİMON, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Kenan KAL, Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Alaattin MACİT, Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup AYTAÇ ile fırıncılar ve 136 fırın çalışanı katıldı.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Eyyup AYTAÇ da fırıncılıkta hijyenin önemine vurgu yaparken fırıncılardan ekmek israfı konusunda duyarlı olmalarını isteyerek şunları söyledi:
"Fırınlarda çalışan herkesin hijyen eğitimi alması gerekmektedir. Bu sebeple Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Bakanlığımızın arasında gerçekleştirilen protokol gereği düzenlenen bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Toplum olarak ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı. Fırın, ekmek demek. Ekmek de özellikle bizim toplumumuz için hava ve su kadar vazgeçilmez bir unsur. Toplum olarak ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı. Bunun için ekmek sağlığı da en az su sağlığı kadar çok önemli. Bu nedenle aslında sizlerde kutsal bir iş yapıyorsunuz. Bu önemli ve kutsal görevi daha iyi yapmak için hijyen konusuna çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü sizler insan sağlığının temel unsur olduğu bir iş yapıyorsunuz. Erzincan olarak bu konuda çok iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız sizlere bu konuda yapılan eksiklikleri detaylı bir şekilde anlatacak. Anlatılacak kurallara uymak son derece önemlidir." dedi.
Tek oturum halinde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Özge ŞAHİNTÜRK tarafından personel-çalışan hijyeni, işletme hijyeni, kullanılan alet ve ekipmanların hijyeni, kullanılan hammaddelerin ve son ürünün uygun hijyen koşullarında üretimi, depolanması, nakliyesi ve satışa sunulması temel başlıkları altında gıdalardaki zararlı maddeler, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri, el yıkama, maske ve bone kullanımı ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler konularında bilgiler verildi.
Benzer Haberler
Kanser İlaçları Dahil, 16 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı
Florürlü Vernik Uygulamalarıyla Diş Çürüklerine Karşı Etkili Koruma
Erzincan'da Alparslan İçin Umut Dolu Balonlar Gökyüzüne Yükseldi
Erzincan’da Obeziteyle Mücadele; Sağlıklı Hayat Merkezi 1939 Bireye Danışmanlık Verdi
Çocuklar İçin Vitamin: Sağlıklı Büyüme ve Gelişim İçin Destek
El Kremlerinin Cilt Bakımında Yenilikçi Yeri ve Önemi
Dexofen Ne İşe Yarar: Dexofen Nedir?
Karaciğer kitlelerinin tanısında Türk doktor ve mühendislerden yapay zeka başarısı