Erzincan Tulum Peyniri İle İlgili 2. Toplantı Gerçekleştirildi
Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünlerden “Erzincan Tulum Peyniri” standardizasyonu, tanıtımı, markalaşması gibi konularda gerekli çalışmaların yapılması amacıyla 2. toplantı gerçekleştirildi.
Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünlerden “Erzincan Tulum Peyniri” ile ilgili olarak Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Çağrı Çırak, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şule Arslan, akademik personeller, sivil toplum kuruluşları ve sektörde faaliyet gösteren üreticilerin katılımıyla toplantı yapıldı.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin standardizasyonu, tanıtımı, markalaşması gibi konularda gerekli çalışmaların yapılması yönünde verdiği talimat doğrultusunda Erzincan Tulum Peyniri ile ilgili olarak 2. toplantı gerçekleştirildi.
İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda; coğrafi tescil standartına uygun olarak üretilecek tulum peyniri miktarının arttırılması ve bu ürünlerin coğrafi tescil işaret logosuyla satışa sunulması, tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilerek “Erzincan Tulum Peyniri"nin pazar payının arttırılması, üreticilerin meralardaki sosyo-ekonomik şartlarının daha da iyileştirilmesi gibi konular görüşülerek istişare edildi.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?