Erzincan Toplu Seracılık Bölgesi Alanına Ziyaret
Erzincan’da seracılık sektörünün geliştirilmesi adına yürütülen çalışmalar emin adımlarla ilerliyor.
Erzincan Valiliği’nin himayelerinde yürütülen çalışmalarda toplu seracılık bölgelerinin oluşturulması yönünde yapılan çalışmalar yerinde incelendi. Merkez ilçede Erzincan İl Özel İdaresi için tahsis edilen 271 dekar alan ile Erzincan Belediye Başkanlığına tahsis edilen 233 dekarlık sera alanlarının yerinde incelenmesine Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci Erzincan Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Saadettin Taşkesen, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Belediyesi temsilcileri katıldı.
Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, yaptığı açıklamada; “Şu anda Erzincan'da 600 dönüm Sera varlığımız var. Bu Seralık alanda Doğu Anadolu'nun büyük bir kısmı ve Doğu Karadeniz Bölgesini göz önüne aldığımızda en fazla sera varlığı olan illerin başında geliyor. Birinci sırada Elazığ, ikinci sırada ise Erzincan İlimiz bulunuyor. Bizim amacımız Erzincan'ı yapacağımız çalışmalarla bölgenin Sera üssü haline getirmek. Şu anda Gümüşhane, Bayburt ve Doğu Karadeniz'in bazı illerinde olsun domates başta olmak üzere sebzelerin bir kısmını Erzincan'dan alıyorlar.
Kemah Yolu üzerinde ki 500 dönümlük bu mera alanımızı Erzincan Belediyesi ve İl Özel İdaresine tahsis edeceğiz. Erzincan Belediyesi kendi şirketleri vasıtasıyla Sera yaparak istihdam sağlanmış olacak. bu projenin 1-1,5 yıl içerisinde faaliyete geçmesini bekliyoruz. Bu yolla biz Erzincan'da Seracılığa olan talebi arttırarak daha ileri bir noktaya gelmesini sağlayacağız. Vatandaşımıza Seracılığı daha cazip hale getireceğiz.” Dedi.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?