Erzincan’ın Kadim Mutfak Lezzetleri Tanıtıldı
Erzincan mutfağının tarihten gelen kadim lezzetleri 2'ncisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenerek vatandaşlara ikram edildi.
Haber: Birol ERGİN
Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan’a özgü tatlar tanıtıldı.
“Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, geleneksel, sağlıklı“ temaları ile bu yıl 2'ncisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Erzincan merkez Saat Kulesi önünde düzenlenen yöresel yemekler tanıtımına ve sunumuna Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prf. Dr. Akın Levent katıldı. Vali Mehmet Makas, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb’den bilgiler aldı.
Erzincan’ın Yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantları da tek tek gezen ve Erzincan’ının tarihten gelen yöresel tatları hakkında bilgiler alan Vali Makas, emeği geçenlere teşekkür ederek, programa katılan vatandaşlara ikramlarda bulundu
Benzer Haberler
Girlevik Şelalesi'nde Değişim Başlıyor
Erzincan’a İlk Kez Sağım Robotu Geldi
Tarım Vatandaş Ve Çözüm Odaklı Çalışmaya Devam Edecek
TYB Erzincan'da D. Mehmet Doğan'a Vefa Gecesi
300 Metrekarelik Alanda 70 Çeşit Üzüm Yetiştiriyor
Erzincan’ın Yeni Gözdesi: Çekirdeklik Ayçiçeği
Erzincan’da Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Erzincan’da Jeotermal Yatırım Hız Kesmeden Devam Ediyor