Telefon
WhatsApp
Erzincan’ın Deprem Hazırlığı ve Şehir Güvenliği İçin İki Protokol İmzaladı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof.Dr. Akın Levent, vali yardımcıları ve ilgili birim amirlerinin katılımıyla "Erzincan İli 2. Etap Yapı Stoku Taraması" ile "Huzur İçin Erzincan Projesi" işbirliği protokolleri imza töreni düzenlendi.

İmzalanan 1. Protokol ile yüksek risk teşkil edebileceği değerlendirilen binaların incelenerek, güçlendirme metotları ile iyileştirilmesi, yerinde veya rezerv alanda dönüşüm sürecinin modellenmesi çalışmaları yapılarak, Erzincan'ın depreme dirençli bir kent haline gelmesi sağlanacak.

İmzalanan 2. protokol kapsamında ise, Erzincan’ın zaten iyi durumda olduğu 8 suç türünde yapılacak ortak çalışmalarla, il genelinde hiç suçun işlenmediği veya mevcut durumundan daha iyi bir noktaya getirerek daha az suç ve ihlalin olduğu bir şehir haline getirmek ve bu huzur ortamının tüm ülkece bilinmesini sağlanması amaçlanmakta.

Yapılacak olan 2’nci riskli bina taraması sonucunda, riskli olduğu tespit edilen binalar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılacak olan iş birliği sonrasında tüm riskli binalar “Yarısı Bizden” kampanyası ile dönüşümü gerçekleştirilerek, Erzincan’da riskli bina kalmayacak. Erzincan deprem riski açısından ülkemizin en güvenilir ili haline gelecektir. Denildi.

İmzalanan protokollerin hayırlı olmasını dileyen Vali Hamza Aydoğdu; "Tek amacımız Erzincan'ı her alanda daha iyi noktalara getirmek." dedi.

Belediye Başkan Bekir Aksun; “Protokolün ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Daha huzurlu, güvenli ve daha güzel bir Erzincan için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İmzalanan protokoller ile ilgili olarak Rektör Levent; “Erzincan’ımızı depremden güvenliğe kadar her alanda bir adım daha ileriye götürecek olan tüm projelerde Üniversitemiz olarak elimizi taşın altına muhakkak koyacağız. İmzalanan bu iş birliği protokollerinin Erzincan’a hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!