Telefon
WhatsApp
Erzincan’da İlk Defa Jeotermal Serada Domates Hasatı Yapıldı

Ercansa şirketi, Ekşisu bölgesinde toplam 120 dekarlık alanda kurulacak seraların ilk aşaması olan 40 dekarlık alanda topraksız tarım yöntemiyle üretime başladı. Ayrıca, Erzincan'da ilk kez jeotermal ısıtma sistemi kullanarak domates yetiştirildi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 40.bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Üretici için bereketli bir hasat dönemi olmasını dileyen Vali Aydoğdu, firma sahibi. Baycan Sarısu'dan üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alarak çalışanlara kolaylıklar diledi.

Erzincan'ın tarım alanında verimli topraklara sahip bir şehir olduğunu belirten  Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakın bir zamanda sera alanı varlığımıza 350 dönümlük bir alan daha eklenecek ve toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak. Buna bağlı olarak ta yaklaşık 700 kişiye daha istihdam sağlanacak. 1000 dönümlük jeotermal sera OSB kurulumu için de çalışmalarımız devam ediyor. Erzincan'ın ekonomisi ve istihdamı için önemli olan bu projeleri hayata geçiren, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!