Erzincan’da Gıda Denetimi
Ramazan ayı münasebetiyle Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince gıda denetimleri gerçekleştirildi.
İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi personeli tarafından Ramazan ayı içerisinde gıda denetimleri aralıksız devam ediyor.
Öncelikli olarak en çok tüketilen ekmek, pide, tatlı ve süt ürünleri gibi gıdaların üretiminin ve satışının yapıldığı işletmelerde denetim yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü personeleri, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla resmi kontrolleri de gerçekleştirdi.
Gıda mühendisleri ile birlikte denetlemelere katılan İl Müdürü Murat Şahin, “Yıl boyu rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, Ramazan ayı münasebetiyle artarak titizlikle sürdürülüyor. Denetimlerde, özellikle unlu mamulleri üreten imalathaneler ile satış yerlerine öncelik veriliyor” dedi.
Vatandaşlardan herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde Alo 174 Gıda hattına ihbarda bulunmalarını belirten Şahin, "Alo 174 Gıda hattımız, 24 saat boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermek için açık bulunuyor. Onlardan ricamız, ister gıda ile ilgili olsun ister üretim veya satış yerlerinde görülen herhangi bir olumsuzlukta Alo 174 Gıda hattını arayarak bizlere bildirilmesidir" diye konuştu.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?