Telefon
WhatsApp
EBYÜ’ye Engelsiz Bayrak Ödülleri

97 üniversiteden toplam 1.091 başvurunun yapıldığı “YÖK 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri”nde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi,  Turuncu Bayrak ve Yeşil Bayrak ödüllerine değer görüldü.

2023 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti ile yapılan değerlendirme sonucunda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere üç birimde Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak) ödülüne layık görülürken, Eğitim Fakültesi Eğitimde Erişebilirlik (Yeşil Bayrak) ödülünü almaya hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan sonucunda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  engelsiz  üniversite çalışmaları sonucunda alınan bu ödül ile mutluluk ve gururu birlikte yaşadıklarını ifade etti. Üniversitemiz yerleşkelerinde, yapısal erişilebilirlik olanaklarının yanında, eğitim ve sosyo-kültürel faaliyetlere de erişilebilirliğin  artırılmasi için çalışmalara devam edileceğini belirten Rektör Levent, bundan sonra da aynı anlayışımızı üniversitemizin tüm birimlerinde uygulamaya çalışacağız. Ödülleri kazanmamızda emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!