Depremlerde Ölmek İnsanın Kaderi Olmasın
AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Mart 1992 Erzincan Depreminin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.
Erzincan Milletvekilleri mesajlarında: "Asrın felaketiyle yasa boğulan ülkemizde deprem binlerce can aldı. Acımız hâlen devam ediyor. Yaralarımızı sarmak için tüm Dünyadan yardımlar geldi. Ülkemiz tek oldu. Erzincan olarak biz geçmişte yaşadığımız acıların bilinciyle depremi en iyi anlayan ilk yardıma koşan illerden olduk.
13 Mart 1992 gününün üzerinden tam 31 yıl geçti. Gözlerimizin önünde halen yıkıntılar, kulaklarımızda da yakınlarını kaybedenlerin figanları taptaze duruyor.
Depremlerde ölmek şehir insanının kaderi olmasın. Tevekkül bunu gerektirmiyor. Tedbir almadan tevekkül etmek Yüce Yaradan’ın bizlere emrettiği kader anlayışında yok zaten.
Buradan Erzincanlı hemşerilerime sesleniyoruz. Deprem sigortalarında lütfen gerekli ciddiyeti gösteriniz. Biz depremle yaşamaya mahkûm bir şehrin evlatlarıyız. Bu gerçeği bilinçli bir vatandaş olarak beynimize kazımalıyız.
Erzincan'da ülkemizde olduğu gibi yaşanan son büyük felaketin ardından tüm binalarımız da tarama kontrol çalışmaları yapılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın desteği ile devletimiz gerekli hassasiyeti göstermektedir. Rabbim bizlere böyle acılar bir daha yaşatmasın.
Devletimiz güçlü ama milletimizin yüreği birliği daha güçlü. Yaralarımızı el ele gönül gönüle vererek en kısa zamanda saracağız.
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" ifadelerini kullandılar.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?