ÇEDES Yılsonu Kapanış Programı Gerçekleştirildi
Erzincan Müftülüğü ev sahipliğinde 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi' (ÇEDES) Yılsonu Kapanış Programı, 3 Haziran Çarşamba günü büyük bir katılımla Pir-i Sami Hz. Türbe Camii'nde gerçekleştirildi.
Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde öğrencilere yönelik "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum "projesi çerçevesinde millî eğitimin genel amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizi millî, ahlâki, insânî ve manevî değerlerimizi benimseyen ve koruyan fertler olarak yetiştirmek, öğrencilerimizin çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarfedebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacı ile yıl boyunca yapılan etkinliklere gönüllü olarak katılan çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerimizin yer aldığı kapanış programına, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Müftüsü Muharrem Gül, Millî Eğitim Din Hizmetleri Şube Müdürü Fikret Ayaz, Gençlik Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köroğlu, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
Millî Eğitim Din Hizmetleri Şube Müdürü Fikret Ayaz programda yaptığı konuşmada Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve geçen yıl pilot uygulaması yapılan 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum'(ÇEDES) projesinin bu yıl tüm kademedeki okullarda başarı ile uygulandığını özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra "Eğitimde Tek Yürek" şiarı ile yaraların sarılması için kardeş okul uygulamaları, kermesler, etkinlikler yapıldığını belirterek desteklerinden dolayı proje paydaşı kurumlara, ve gönüllü olarak projeye destek olan genlerimize teşekkürlerini iletti.
Programın ilerleyen bölümlerinde kurulan aktivite istasyonlarında doyasıya eğlenen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.
Benzer Haberler
Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları
Erzincan’da Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Artıyor
Türkiye Diyanet Vakfı Öğrenci Yurtlarında 2025–2026 Dönemi Kayıtları Başladı
Erzincanlı Seracılara Önemli Destek
Erzincan’ın Atatepe’si Çöplerden Temizlendi
Erzincan Çiftçileri Teknik Gezi İçin Erzurum’a Gönderildi
Erzincan’da Dane Kaybına Geçit Yok
İl Müdürü Koçaker, Sorulara Yanıt Verdi