Binali Yıldırım Yaşam Merkezinin Temelini Attı
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapmasında düzenlenen Zafer Şöleni'nin ilk gününde EBYÜ Vakfı ve EKEV işbirliğiyle yapımına başlanan ve tamamlandığında geliri üniversite öğrencileri için burs olarak kullanılacak olan EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapmasında düzenlenen Zafer Şöleni'nin ilk gününde EBYÜ Vakfı ve EKEV işbirliğiyle yapımına başlanan ve tamamlandığında geliri üniversite öğrencileri için burs olarak kullanılacak olan EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.
Yaşam merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve beraberinde kent protokolü daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki temel atma törenine katıldı.
Düzenlenen törene; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve Eşi Semiha Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan 26. dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, EKEV Başkanı Sadık Ağca ve yönetim kurulu üyeleri ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’in açılış konuşmasının ardından Erzincan Kültür Eğitim Vakfı(EKEV) Başkanı Sadık Ağca ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, birer konuşma yaparak, EBYÜ Vakfı Yaşam Merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulundular.
Ardından Vali Mehmet Makas yaptığı konuşmada, "Bugün, her gün olduğu gibi ilimize bereket akıyor. Başbakanımızın ilimiz programı kapsamında ilimizin doğusunda çok kıymetli yatırımlara açılış töreni düzenledik. Tercan Bal Festivalinin açılışını gerçekleştirdik. Daha sonra hayırsever İş İnsanı Ömer Gültekin beyin bağışı olan 8 derslikli okulumuzun açılışını Kargın'da yaptık. Günün finalinde de üniversite öğrencilerimize burs verebilmek, üniversitemizi daha da geliştirmek, öğretim görevlilerimizi yurt dışına göndermek, yabancı öğretim görevlilerinin de burada ders vermeleri için getirebilmek için vakıflarımıza gelir elde edebileceğimiz Yaşam Merkezi’nin temelini atmak üzere bir aradayız. Çok kutlu bir iş. Bu kutlu iş kamunun hiç bir kuruşu harcanmadan tamamen hayırseverlerimizin katkılarıyla yapılacak. Bu kutlu işe katkıda bulunan Başbakanımız Binali Yıldırım ve ailesine ve tüm hayırseverlerimize Erzincanlılar adına şükranlarımı sunuyorum. Erzincan’ımıza, öğrencilerimize, öğretim görevlilerimize ve üniversitemize hayırlı olsun" dedi.
Törende son olarak konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım Eğitim 2002 tarihinden ve öncesine gittiğimizde ne yazık ki arzu ettiğimiz düzeyde değildi. Şimdi 208 tane üniversitemiz var 1 Milyon 500 bin üniversitede okuyan gencimiz varken bugün 8 milyon 500 bin üniversitede okuyan gencimiz var” dedi.
HER YIL 8 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR
Doğuda parlayan bir üniversite Binali Yıldırım Üniversitesi diyerek konuşmasını yapan Yıldırım,”yeni açılan ve genç bir üniversite olmamıza rağmen bu yıl öğrenci sayımız 25 bini aştı. Şehrin nüfusunun neredeyse dört de biri. Erzincan Binali Yıldırım üniversitesinin bir dünya üniversitesi olması için devletimiz, Cumhurbaşkanımız büyük destek veriyor. Büyük katkılar sağlıyoruz. Bildiğiniz gibi devlet imkânları sınırlı, ihtiyaçlar çok, imkanlar sınırlı. Bu şartlar altında iş başa düştü. Bunun en büyük öncüsü EKEV vakfıdır. Yani Erzincan Kültür ve Eğitim vakfı Türkiye’de en fazla burs veren özel vakıf. Her yıl 8 bin öğrenciye burs veriyor. Bugüne kadar 60 bin öğrenciye burs verdi. Burs alan öğrencilerimiz bugün doktor, kaymakam, savcı oldu memleketin her köşesinde gururla, onurla memleketimizi temsil ediyor.
GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYORUZ
Burslar genellikle Erzincanlı ama Türkiye’nin neresinde okursa okusun tüm gençlerimize yapılıyor. Bugün bir adım daha atarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi vakfı ile Erzincan Kültür ve Eğitim vakfının güçlerini birleştiriyoruz. Böylece daha büyük imkanları elde etmiş olacağız. Bunun ilk adımını bugün temelini attığımız 20 bin metre kare kapalı alana sahip can Erzincan’ımızın kalbinde bir yaşam merkezini gerçekleştireceğiz. Buraya bu yaşam merkezi kararını aldığımızda ne yazık ki çokta olmasa sınırlı sayıda kafalarında soru işaretleri olan hemşerilerimiz vardı. Alanın bozulmaması gerektiğini telkin etmeye çalıştılar. Fakat biz burada çok daha fazla faydalı bir hizmet yapıyoruz. Burada tek kuruş devletin parası yok. Burada hayırsever iş insanımızı Ömer Gültekin’in parası var. Mütevelli heyetimizde ki her bir hemşerimizin emeği var, nakdi var, katkısı var. 200 Milyon TL’yi aşan bir yatırım. Bunu gerçekleştirdiğimizde Erzincan’da okuyan gençlerimizin ihtiyaçları görülecek. Erzincan’da ders veren hocalarımızın, asistanlarımızın, akademisyenlerimizin yurt dışında eğitim yapması içinde imkan sağlanacak. Erzincan’a dünyanın en iyi üniversitelerinden hocalar gelecek ve burada Erzincan’ı anlatacaklar. Böyle bir hayırlı işe ve yola girdik.
“Adam odur ki bu dünyada bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller ese” diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, Eğitime yapılan yatırım hiç bir şeye benzemez. Bina yaparsınız, yol yaparsınız, okul yaparsınız, nihayet bunların bir ömrü var ama insana yapılan yatırımın ömrü uzun olur, nesilden nesile ilelebet devam eden bir hizmettir. Bu ilim irfan yuvaları da geleceğin insanlarını yetiştirecek, geleceğin büyüklerini yetiştirecek ve onlara bu güzel ülkeyi cennet vatanımızı emanet edeceğimiz donanımlı evlatlarımızı yetiştireceğiz. Eğitim 2002 tarihinden ve öncesine gittiğimizde ne yazık ki arzu ettiğimiz düzeyde değildi. Sadece 76 üniversitemiz var ve lise mezunlarımızı birçoğu üniversiteye giremiyordu. Şimdi 208 tane üniversitemiz var 1 Milyon 500 bin üniversitede okuyan gencimiz varken bugün 8 milyon 500 bin üniversitede okuyan gencimiz var” diyerek sözlerini tamamladı.
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın konuşmasının İl Müftü vekilinin yaptığı dua sonrasında temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törenin ardından sanatçı Murat Kekilli, Zafer Şöleni kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi. Sevilen şarkıları ile meydanı dolduran binlerce vatandaşımıza keyifli bir akşam yaşatan ünlü sanatçıya konser sonunda Vali Mehmet Makas ve EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent tarafından çiçek taktım edildi. Gece havai fişek gösterisi ve vatandaşlarımızın halay çekmesi ile sona erdi.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?