Telefon
WhatsApp
Bilardo Sporu Yaş Tanımıyor

İnsanlar bilardoyu eskiden kahvehanelerde eğlence amaçlı, vakit geçirilen bir oyun olarak biliyordu, artık bilardo spor olarak görülüyor diyen Bilardo Federasyonu Erzincan İl Temsilcisi Rıdvan Mutlu, Bilardo sporunun okul sporları kapsamına girmesi için federasyonumuz çalışmalar yaptı. Bilardo sporu ifade ettiğim gibi bir zeka ve hesaplama oyunu ilimizde de bu spor alanında başarılı olan bir çok sporcumuz var. Geçmiş yıllarda bu sporda Türkiye ve Dünya şampiyonlukları kazanan sporcularında katılımları ile bir turnuva düzenlemiştik. İnşallah aynı büyüklükte kısa zamanda büyük bir bilardo buluşması yanı turnuvası yapmayı düşünüyoruz” dedi.

GENÇLER, BİLARDOYU ÇOK ÖZLEMİŞLER'

Erzincan’dan bu sporda Türkiye genelinde başarılı sporcular çıktığını da söyleyen Bilardo Federasyonu Erzincan İl Temsilcisi Rıdvan Mutlu, gençler bilardo oyununa büyük ilgi gösteriyor. Okulların tatil olması ile gençlerimiz boş zamanlarını bu spor ile geçiriyorlar. Buradan tüm gençlerimizi bu sporu yapmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

UZUN SÜRE BİLARDO OYNAYAMADIK

Salona bilardo oynamak için babası ile birlikte gelen 13 yaşındaki Muhammed Özcan, Açıkçası bu sporu çok seviyoruz. Babam ile birlikte aralıklı olarak geliyoruz. Ben Amerikan Bilardoyu oynuyorum” diye konuştu.

SPORUN YAŞI YOK DİYORUM

75 yaşında olduğunu söyleyen Metin Karakaş ise, yaklaşık 50 yıldan fazla süredir bu spor ile ilgilendiğini söyleyerek, “Burada bu sporu çok iyi oynayan gençler var. Bende iyi sporcular ile oynayarak kendimi daha da geliştiriyorum. Ben sporun yaşı yok diyorum. Gençleri bu spora davet ediyorum” dedi.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!