Telefon
WhatsApp
Bakırcılık Sektörüne Sahip Çıkmalıyız

Erzincan'ın geleneksel el sanatları arasında yer alan bakır işlemeciliğini beğenen İranlıların evlerini Erzincan’da üretilen bakır sürahi, cezve, fincan takımı, bardak ve tava gibi eşyalar süslemeye başladı.

Erzincan’da 49 yıllık bakır üreticiliği yapan Yaşar Öztürk, ürettiği bakır ürünlerini yurt dışına ihraç ederek Erzincan ekonomisine katkı sağlıyor. Eleman sıkıntılarının olduğunu dile getiren Öztürk, bu konuda mağdur olduklarını söyledi.

2021 yılına göre 2022 yılının biraz daha satışlarda iyi geçtiğini belirten Öztürk, Erzincan’ın sembollerinden biri olan bakırcılık sektörüne daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

49 yıldır bakır işine emek veren Yaşar Öztürk açıklamasında; “Bakır İşlemeciliği bir sanattır ve eskisi gibi bir iş yok. Hem Erzincan olsun hem de İstanbul Kapalı Çarşısı olsun her yerde her şekilde işimizi yapıyoruz. Erzincan’ın sembollerinden biri olan bu sektörü kimse tam anlamıyla bilmiyor. Bu yüzden de bakır işi bitmek üzere.

Sektöre gelecek olursak el işlemeciliği olduğu için güzel bir sektör. O yüzden de farklı sektörlere benzemez. Bu sektörde artık eskisi kadar bir istek yok. Dışarıdan Erzincan’a gelen Üniversiteli öğrenciler ise hem işçiliği çok beğeniyorlar, hem sektörü çok beğeniyorlar hem de dizaynı çok beğeniyorlar. Onlardan buraya bir ilgi var. 2023 yılında ise sektörün daha da canlanmasını bekliyoruz. İnşallah Erzincan’ın sembol olmuş bir ürünü çürüyüp gitmez. Biz Erzincanlılar olarak bu sektöre sahip çıkmalıyız” dedi.

Eleman sıkıntısı çektiklerini de dile getiren Yaşar Öztürk; “Yetişmiş eleman yok, çırak dahi bulamıyoruz. Bu işi 49 senedir yapıyorum. Bu iş benim baba mesleğim değil ben kendim öğrendim, kendim bu işe girdim, kendim devam ettiriyorum. Bu malların işlemesi her insan yapamaz. Yetişmiş elemanlar ancak yapabiliyor. Yetişmiş eleman da olmadığı için mağduruz” dedi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!