Bakan Özhaseki, Elimizdeki Bütün İmkânlar Bölgeye Sevk Edildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısında konuştu; “ekiplerimiz elimizdeki bütün teknik imkânlarla birlikte bölgeye sevk edildi” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Birimlerimiz, genel müdürlerimiz, onların ekipleri elimizdeki bütün teknik imkânlarla birlikte bölgeye sevk edildi. Bölgeden numuneler de aldık. Şu ana kadar herhangi bir kirlilik olayına rastlanmadı. Titizlikle takip etmeye devam ediyoruz.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası (İTO) yöneticileri ile Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı vesilesiyle bir araya geldi. İstanbul'un kentsel dönüşüm seferberliğinde yürütülen çalışmaları ve İstanbul'un marka değerini artıracak projelerin değerlendirildiği toplantıda Bakan Özhaseki, sözlerine Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kayması sonrası yürütülen çalışmaları anlatarak başladı.
“ELİMİZDEKİ BÜTÜN İMKANLAR BÖLGEYE SEVK EDİLDİ”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın bölgede olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının tam gaz devam ettiğini belirten Bakan Özhaseki, “İnşallah, bir an önce kayıp vatandaşlarımıza ulaşmalarını ümit ve dua ediyorum. Bakanlık olarak buradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. İlk andan itibaren ilgili birimlerimiz, genel müdürlerimiz, onların ekipleri ve iş birliği yapılan bilim insanları, elimizdeki bütün teknik imkânlarla birlikte tamamıyla bölgeye sevk edildi. Araçlarımız da orada. Tahliye laboratuvarlarımız orada. Ayrıca bağımsız laboratuvarlara gerek topraktan gerekse sudan numuneleri alıp gönderiyoruz. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir kirliliğe ve korktuğumuz bir olaya rastlamadık. Anlık olarak bunu takip ediyoruz. Aldığımız tedbirler, korkulan bir şeyin olmayacağı şeklinde hepimize bir kanaat oluşturdu.” diye konuştu.
Benzer Haberler
TYB Erzincan'da D. Mehmet Doğan'a Vefa Gecesi
300 Metrekarelik Alanda 70 Çeşit Üzüm Yetiştiriyor
Erzincan’ın Yeni Gözdesi: Çekirdeklik Ayçiçeği
Erzincan’da Genel Tarım Sayımı Devam Ediyor
Erzincan’da Jeotermal Yatırım Hız Kesmeden Devam Ediyor
SRC Belgesi Alma Süreci Nasıl İşler?
Genel Müdür Güldal Erzincan’da İncelemelerde Bulundu
İdea Jeneratör: Kalite ve Güvenin Adresi