Ayılar Bu Kış Uykusuz Kaldı
Erzincan ve çevresinde bu sene ocak ayının ortalarına gelinmesine rağmen beklenen karlı kışın yaşanmaması nedeniyle kış uykusuna yatmayan ayılar uykusuz kaldı.
Bir yüzü Erzincan’a diğer yüzü Tunceli’ye bakan Munzur Dağlarında ayıların kış uykusuna yatmayıp doğada dolaşıp yiyecek aramaları fotokapan görüntülerine yansıdı. Önceki yıllarda bu aylarda ayıların kış uykusuna yattıklarını ifade eden doğaseverler bu sene karın yeterince olmaması ve kışın kendini hissettirmemesinin yaban hayatını da etkilediğini kaydettiler.
Munzur Dağlarında tespit edilen türlerin tür takip listeleri ile zaman içindeki değişimlerinin analiz edilmesi planı çerçevesinde fotokapan görüntülerinde boz ayıların da kış uykularına yatmadıkları gözlendi. Fotokapana yansıyan yaban hayatı üyelerinin yiyecek arayışlarına devam ettikleri görüldü. ERZİNCAN (İHA)
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?