Av. Aktürk, Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erzincan Barosu başkanı Av. Adem Aktürk, “Milletimizin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.
Av. Aktürk mesajında, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıl dönümüdür. Esarete rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle destan yazmış ve neticesinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyet, Milletimizin büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir.
29 Ekim 1923 tarihinde, Cumhuriyet'in ilanı ile Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu 'muasır medeniyetler' yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. İçinde bulunduğumuz konjonktür ülkemizin her ferdine, her kurumuna olduğu gibi bize de bazı sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak demokratik, siyasal ve kültürel gelişmeye önem vererek atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet mirasını gelecek nesillere, içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmalıyız.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.
Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm Gazilerimizi minnetle yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?