AK Parti'de Aday Adayları İle Yüz Yüze Mülakatlar Sürüyor
13 Mart'ta başlayan aday adaylığı başvuru süreci 23 Mart'ta sona erdi. Erzincan’da 5 Milletvekili aday adayı için temayül yoklamasının ardından yüz yüze mülakat görüşmesi gerçekleştirdi.
Haber: Birol ERGİN
AK Parti'de, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları Pazartesi günü itibarı ile başladı.
14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Erzincan’dan mevcut vekiller ile beraber 7 Milletvekili Aday Adayı olmuştu. Aday adayları için Ak Parti Genel Merkezinde yüz yüze mülakatları gerçekleşti. Yüz Yüze Mülakata prensip olarak mevcut vekiller Süleyman Karaman ve Burhan Çakır katılmadı.
MÜLAKATA KATILAN ADAY ADAYLARININ İSİMLERİ ŞU ŞEKİLDE;
1- Bahadır Pir (Avukat)
2- Ferhat Bulut (Avukat)
3- Mustafa Taşdemir (Elektrik ve Elektronik Mühendisi)
4- Rahşan Külünk (Avukat)
5- Tevhit Karakaya (20-21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilli)
Ak Parti Genel Merkezinde gerçekleşen mülakatların ardından Milletvekili Aday Adayları, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ile birlikte yemekte buluştu.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
AK Parti'de, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı alt komisyonun çalışmaları devam ediyor.
Milletvekili aday adayları ile yüz yüze mülakatların ardından AK Parti aday listelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst komisyon son şeklini verecek.
Üst komisyon, çalışmalarına 2 Nisan'da başlayacak. Listeler, 9 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak. 11 Nisan’da da milletvekili aday tanıtım toplantısı yapılacak.
BAŞVURU ÜCRETLERİ DEPREMZEDELER İÇİN KULLANILACAK
6 binin üzerinde milletvekili aday adaylığı başvurusunun olduğu AK Parti'de, başvuru aidatları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kullanılmak üzere, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağış şeklinde yatırıldı. Bağışlar, yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve gençler için 10 bin lira, engelliler için de 5 bin lira olarak belirlenmişti.
KİMLER ADAY ADAYI OLDU
AK Parti'de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesi, başvuruların son bulması ile belli oldu. 2. Tercihini Erzincan seçenler ile beraber toplam 17 kişi vekillik için başvuru yaptı.
1-Burhan Çakır (Mevcut Milletvekili)
2-Süleyman Karaman (Mevcut Milletvekili)
3- Bahadır Pir (Avukat)
4- Ferhat Bulut (Avukat)
5- Mustafa Taşdemir (Elektrik ve Elektronik Mühendisi)
6- Rahşan Külünk (Avukat)
7- Tevhit Karakaya (20-21 ve 22. Dönem Erzincan Milletvekilli)
8- Veli Can Tepe (Acil Tıp Teknisyeni) 1.Tercihi Tekirdağ
9- Nazif Barış Çiftçioğlu (Avukat) 1.Tercihi İstanbul 3. Bölge
10- Fuat Kinsiz (Elektrik ve Elektronik Montörü) 1.Tercihi İstanbul 1. Bölge
11-Seyfullah Gülakar (Fizikçi) 1.Tercihi Erzurum
12- Fahrettin Kır (Banka Gişe Yetkilisi) 1.Tercihi İstanbul 1. Bölge
13- Mehmet Aziz Çelik (Veri Girişi Kontrol İşletmeni) 1.Adıyaman
14- Abdulkerim Erdem (Mimar) 1.Tercihi Ankara 3. Bölge
15- Sumru Budak (Öğretmen) 1.Tercihi Erzurum
16- Gökhan Tekbıyık (Mimar) 1.Tercihi İstanbul 1. Bölge
17 Mehmet Yıldız (Muhasebe Müdürü) 1.Tercihi İstanbul 3. Bölge
MHP'DE SEÇİM MESAİSİ
MHP'de ise aday adaylık başvuruları 21 Mart'ta sona erdi. Başvurusu kabul edilen bin 894 aday adayının belgeleri tek tek inceleniyor. Aday adaylarının adli sicil kaydına, özgeçmişlerine ve öğrenim durumlarına bakılıyor.
MHP'de milletvekili aday listeleri merkezi yoklama ile belirlenecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra sonuçlar Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulacak.
Benzer Haberler
Tercan Baraj Gölüne Milyonlarca Yavru Balık Bırakılıyor
Tercan’da Mikroçip Uygulaması Devam Ediyor
Erzincan Hem İç Hem De Dış Pazarlar İçin Üretiyor
Uluköy’de Yılda 15 Milyon Yavru Üretiliyor
Erzincan Tulum Peyniri Atatürk Orman Çiftliği’nde Satışa Sunuldu
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Ahmet Tanoğlu’na Taziye Ziyareti
Anagold Madencilik'ten Sosyal Medyadaki Asılsız İddialara Yanıt
Bebeğimin İlk Ek Gıdası Ne Olmalı?