Telefon
WhatsApp
İliç Maden Faciasını Araştırma Komisyonu Erzincan’da İncelemeler Yapacak

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 13 Şubat tarihinde Erzincan’ın  İliç İlçesinde meydana gelen ve 9 işçinin toprak kayması sonucu toprak altında kalmasıyla neticelen maden kazası sonrası TBMM’de kurulan İliç maden faciasını araştırma komisyonun toplantısını değerlendirdi.

 

SARIGÜL, DSİ’YE SORACAĞIM: DSİ, SU KAYNAKLARIMIZI MI YOKSA YABANCI SERMAYEYİ Mİ KORUYOR?

Komisyon olarak şu ana kadar yaklaşık 35 saat süren toplantılar yaptık. 800 sayfadan fazla tutanak oluştu. Diyen Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Bugün iki oturum halinde toplantı yapacağız. Önce Devlet Su İşlerini (DSİ) dinleyeceğiz.

Devlet Su İşlerine, Fırat Nehrine 400 metre mesafedeki bu maden için neden 'su havzası yoktur' şeklinde bir görüş bildirdiğini soracağız.  DSİ, su kaynaklarımızı koruyor, yabancı sermayeyi mi koruyor. Bölgedeki su kirliliğine ilişkin bilgiler alacağız. Ne gibi tedbirler alındı bunları öğreneceğiz.

KAMU KURUMLARINDAN GELEN ARAMA KURTARMA EKİPLERİ FACİANIN İLK SAATLERİNDE ORGANİZE OLAMADILAR

İkinci oturumda AFAD’ı dinleyeceğiz. Yaptıkları arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verecekler.

Ben facianın ilk saatlerinde oradaydım. Tüm kurumlar canla başla çalıştılar. Ancak ilk anda ne yapacaklarını, nasıl müdahale edeceklerini bilemez haldeydiler.

Bu durum benim hep söylediğim Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı kurulmasının neden gerektiğini gözler önüne serdi. Bir genel müdürlükle bu işlerin altından kalkamayız.

GÖÇEN TOPRAĞIN TAŞINMASINI BEKLEMEDEN ARAMA ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN BİR TEKNOLOJİ VAR MI?

Acaba dünyanın başka bir ülkesinde buna benzer bir faciada göçen toprağın taşınmasını beklemeden arama çalışmalarında kullanılan bir teknoloji, bir araç var mı? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Yarın da Erzincan’da iki günlük incelemelerimiz olacak. Önce valilik bir bilgilendirme yapacak. Ardından İliç’e geçeceğiz. Oradaki kriz merkezinde detaylı bilgiler alacağız. Sonra maden ocağını inceleyeceğiz. Yetkililerden, işçilerimizden bilgi alacağız. Toprak altında kalan işçilerimizin yakınları ile görüşeceğiz.

 

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!