Telefon
WhatsApp
Gazze'de Eğitim Soykırımı: EBYÜ Rektörü Levent’en İsrail'e Kınama

Gazzeliler Terörist devleti İsrail’in, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, çok boyutlu soykırımına maruz kalıyor.  6 ayı aşkın süredir Gazze Şeridi’nde yürüttüğü ve ayrım gözetmeden masum Filistin halkına ve sivil yerleşim yerlerine yönelik topyekün katliamda hayatını kaybeden Filistinli Müslümanların sayısı 33 binin, yaralı sayısı yüzbinleri geçti. Bunların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Gerçekleşen acımasız saldırılar sonucu Gazze Şeridi yerle bir olmuş, büyük bir yıkıma uğramış durumda. Eğitim sektörü de küresel kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden bu soykırımın görünmeyen bir boyutu durumunda.

Bu çerçevede EBYÜ Prof. Dr. Akın Levent, iki dilde kınama mesajı yayınlayarak hem Gazze'de yaşanan insanlık dramını hem de üniversitelere karşı gösterilen tutumu kınayarak akademik özgürlüğün önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Rektör Levent, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; “İsrail'in 6 ayı aşkın bir süredir Gazze halkına karşı sistemli şekilde yürüttüğü saldırılar sivillerin güvenliğine ciddi ölçüde zarar vererek bölgedeki insani yaşamı zora sokmaktadır.

İsrail'in sivillere ve masum çocuklara karşı sergilediği insanlık dışı tavır, Columbia Üniversitesi'nden Yale'e, New York Üniversitesi'nden Harvard'a kadar dünyanın önde gelen üniversitelerinde barışçıl protestolar düzenlenmekte ve bölgede ateşkesin hayata geçirilmesi talep edilmektedir.

Fakat üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin göstermiş olduğu bu barışçıl tavra karşı takınılan sert ve orantısız tutum ifade özgürlüğü başta olmak üzere insan haklarına karşı ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Hem Gazze'de yaşanan insanlık dramını hem de üniversitelere karşı gösterilen bu tutumu kınıyor akademik özgürlüğün önemine bir kez daha vurgu yapıyoruz.” Dedi.

1000 ADET KARVİZİT 600 TL

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!